WU Residence

An elegant, curved wall sits atop a hill in South Eugene, welcoming residents and guests to the Wu Residence. The clients wished to improve their existing landscape by expanding the lawn, improving the circulation and creating an attractive landscape that was at least partially screened from their neighbors.  The artistic wall and custom fence were designed in response to the surrounding meandering hillside, providing a visually appealing, unique experience for the clients and their neighbors. The wall sweeps across the southern end of the property, allowing expansion of the lawn in the backyard. A metal railing accentuates the curves of the wall while keeping deer out of the garden and screening views into the backyard creating a comfortable sanctuary for the residents.

Location:
Eugene, Oregon

Service Type:
Landscape Architecture

Share This

Share this post with your friends!